Dansen

 

Leren dansen bij Dansschool Kluver betekent: gezond bewegen, gezelligheid, plezier en liefde voor het dansen.

 

Je kunt bij ons terecht op alle niveaus, van absolute beginner tot door de wol geverfde gevordenen. Ook wedstrijddansers zijn van harte welkom in ons wedstrijdteam  Bij de danslessen gaat het niet alleen om de passen maar ook om techniek en houding. Vanaf de eerste les besteden we aandacht aan alle aspecten.

 

Wil je niet meedoen aan een groepsles, maar toch leren dansen, bijvoorbeeld omdat je op spectaculaire wijze het bal op je huwelijk wil openen? Neem dan contact met ons op voor het volgen van privelessen.

 

Kom een keer kijken op een zaterdagavond: de oefenavonden beginnen om 9 uur en gaan het hele jaar door. Of bel even voor een afspraak om op een ander moment binnen te lopen.

 

Ontdek de leukste manier om dansen te leren! Op de gezelligste dansschool van Amsterdam en omstreken.

Beginners

In het eerste jaar maak je kennis met de volgende dansen:

Engelse Wals, Tango, Quick Step, Weense wals, ChaChaCha, Rumba, Jive, Mambo

Van elke dans leert je de basispassen en een aantal variaties.

Bij dansen gaat het niet alleen om de passen en maar ook om techniek en houding. In de beginnerscursus ligt de nadruk op het uitvoeren van de juiste passen, maar ook over techniek en houding zul je al het nodige leren.

Heb je de start van de beginnerscursus gemist, dan kun je halverwege het dansseizoen nog instappen in de spoedcursus. In de spoedcursus leer je dezelfde dansen en variaties als in de standaard beginnerscursus, de variaties worden alleen iets minder vaak herhaald.

Gevorderden

Vanaf het tweede jaar staan de volgende dansen op het programma:

Engelse Wals, Tango, Quick step, Slow Foxtrot, Weense Wals, ChaChaCha, Rumba, Mambo, Jive, Samba, Paso Doble

Het aantal verschillende dansen neemt in hogere jaren niet meer toe. Je leert wel nieuwe variaties per dans. Verder leer je steeds meer over techniek en houding.

Kun je niet genoeg krijgen van allerlei variaties, dan is het Danscafe iets voor jou! Op deze cursus ligt de nadruk op het leren van veel en ingewikkelde variaties.

Wedstrijdparen

Neem je dansen echt serieus en heb je een vaste danspartner, dan zijn jullie misschien wel ons volgende wedstrijdpaar! 

Wedstrijdparen mogen deelnemen aan de wedstrijdtraining. In de wedstrijdtraining werken we met name aan techniek en houding. Regelmatig geven hooggekwalificeerde gastdocenten workshops.

Voor de iets gevorderde wedstrijddanser ligt het voor de hand om op regelmatige basis privelessen te nemen. Hierin wordt er speciale aandacht besteed aan interactie tussen het paar en de technische aspecten die jij nodig hebt om de top te bereiken!

Contact

Telephone: (020) 679 00 71
Address: De Lairessestraat 157
1075 HK Amsterdam
Email: gerard@kluver.nl

 

Dansschool Kluver