Groepslessen

Dansen bij Dansschool Kluver betekent gezonde beweging, plezier en een liefde ontwikkelen voor dans. We bieden groepslessen aan op alle niveaus, van absolute beginners tot doorgewinterde dansers. Fanatieke dansers kunnen bovendien meedoen aan onze wedstrijdtrainingen.

Lessen bij Kluver draaien niet alleen om de pasjes, maar ook om de techniek en houding. Zo kunt u een leven lang optimaal genieten van het plezier in dansen. Vanaf de eerste les komen alle aspecten van het dansen aan bod.

Mogelijk heeft u geen behoefte aan groepslessen. In dat geval kunnen privélessen een geschikte uitkomst zijn. Hierbij krijgt u een les op maat. Voor trouwparen die een huwelijksdans willen leren bieden wij bovendien een speciaal trouwpakket aan.

U bent van harte welkom om langs te komen op de dansschool om kennis te maken en de sfeer te proeven. Dit kan het beste tijdens onze oefenavonden op zaterdagavond vanaf 21:00 uur. U kunt ook bellen of mailen om op een ander moment langs te komen. Dit kan bijvoorbeeld op lesavonden of overdag.

 

Beginners

In het eerste jaar leert leert u de basis van de volgende dansen: wals, tango, quickstep, Weense wals, chachacha, rumba, jive en mambo (salsa).

Vanaf de eerste les besteden we ook aandacht aan de juiste techniek en houding. Het dansen wordt daardoor mooier, maar nog belangrijker: het wordt prettiger voor uzelf en uw danspartners. Zo kunt u optimaal genieten van het dansen.

Aanmelden Beginnerscursus

U kunt zich op deze pagina aanmelden voor de Beginnerscursus.
U heeft de keuze uit twee lesdagen:

  • Dinsdagen 20:15 - 21:15 (parenles)
  • Woensdagen 19:00 - 20:00

Danspartner

Voor de parenles op dinsdag schrijft u zich met een eigen danspartner in en voor de niet-parenles kunt u zich individueel inschrijven. In beide lessen wordt er doorgewisseld van partner, ook als u met partner aanmeldt. In de parenles danst u zo'n 75% van de tijd met uw eigen partner, terwijl dit op reguliere lessen soms wel maar 25% is. Dansen met verschillende danspartners is crucicaal om goed te leren leiden en volgen. Bovendien leert u zo ook uw groepsgenoten kennen.

Tijdens het seizoen instromen

De Beginnerscursus begint jaarlijks eind september en duurt een jaar. Mocht u dit moment gemist hebben, dan kunt u ook nog later instromen in de Spoedcursus of Zomercursus.  Hier komt dezelfde stof aan bod in kortere tijd, waardoor u in het volgende seizoen gewoon verder kunt met het tweede jaar.

  • Januari - Spoedcursus
    In de spoedcursus komt in minder tijd dezelfde stof aan bod. Er is minder tijd voor herhaling.
  • Juni  - Zomercursus
    Tijdens de zomercursus duren de lessen langer dan bij de andere twee cursussen. Zo leert u in korte tijd alsnog dezelfde stof.

 

Gevorderden

Als u de Beginnerscursus heeft gedaan of al eerdere danservaring heeft, kunt u meedoen aan een hoger lesniveau. Er zijn in totaal zes niveaus (eerste jaar tot en met zesde jaar).

In de volgende lesjaren leert u meer over de dansen die in het eerste jaar aan bod zijn gekomen en leert u bovendien de slow foxtrot, samba en paso doble. In elke dans leert u steeds meer techniek en variaties.

Aanmelden Gevorderden

U kunt zich op deze pagina aanmelden voor een van de gevorderden jaren. U vindt daar ook de lesdagen- en tijden. Een totaal overzicht vindt u in het lesrooster.

Instromen met danservaring

Als u eerder heeft gedanst en verder wilt dansen bij Dansschool Kluver dan kunt u mogelijk in een hoger lesjaar instromen. We graag met u welk lesniveau bij u past. Dit kan het beste door langs te komen op een oefenavond zodat we kennis met u kunnen maken. De oefenavonden zijn het hele jaar door elke zaterdagavond vanaf 21:00 uur.

Vierdejaars en hoger

Vanaf het vierde jaar werkt u in drie lesjaren aan een gevorderd programma in alle dansen. Als u de drie jaar af heeft gerond, kunt u daarom weer opnieuw beginnen in het vierde jaar en volledig nieuwe variaties leren. Ook kunt u een bepaald jaar blijven herhalen als het tempo van die les beter bij u past.

Danscafé

Als u naast uw wekelijkse lessen nog meer uitdaging zoekt, is het Danscafé perfect voor u! In deze wekelijkse les behandelen we in zeer hoog tempo en in detail een stuk choreografie van één dans. Deze choreografieën bevatten zeer gevorderde variaties die niet alleen uitdagend zijn om te onthouden, maar ook om uit te voeren. Doordat elke les op zichzelf staat, kunt u zowel wekelijks aan het danscafé meedoen of sporadisch.

Wedstrijddansen

Neemt u dansen erg serieus en wilt u de sportieve kant van dansen ervaren? Dan is wedstrijddansen wat voor u! Samen met een vaste partner kunt u meedoen aan onze wedstrijdtrainingen waar we techniek, houding en danskwaliteit een stap verder brengen. Ook nodigen wij regelmatig hooggeplaatste gastdocenten uit om workshops te geven aan het wedstrijdteam.

De trainingen volgt u in principe bovenop uw eigen groepsles. Naast de focus op techniek in de wedstrijdtrainingen, bieden de groepslessen namelijk een fundamentele basiskennis aan variaties en basistechnieken die nodig zijn om op hoog niveau te dansen.

U kunt aan deze trainingen meedoen als een vaste partner heeft. Het is niet noodzakelijk om daadwerkelijk mee te doen aan danswedstrijden, maar veel dansers die uitdaging zoeken, doen dit natuurlijk wel. Mocht u benieuwd zijn of wedstrijddansen wat voor u is, spreek dan gerust met Gerard en Marianne voor meer informatie.

Privélessen voor wedstrijddansers

Als u de smaak te pakken heeft en verder wilt in wedstrijddansen raden wij aan om privélessen te nemen. Samen met uw vaste wedstrijdpartner besteden we daarin aandacht aan de specifieke aandachtspunten waar u op kunt oefenen. Hoe regelmatig u dit doet, kunt u natuurlijk zelf vrij bepalen en is afhankelijk van uw wensen en de intensiteit waarmee u wilt oefenen en trainen.

Contact

Tel: +31 (0)20 679 00 71
Email: gerard@kluver.nl

Adres: De Lairessestraat 157
1075 HK Amsterdam

Change Language

Dansschool Kluver