Over ons

Gerard en Marianne Kluver

Wij zijn Gerard en Marianne Kluver. Samen leiden we Dansschool Kluver en geven we de danslessen.

Onze dansschool kent een rijke historie. Ruim 65 jaar geleden richtte de moeder van Gerard, Cary Wennink, de dansschool op. Samen met Gerard sr. bracht ze vele jaren lang een ieder de fijne kneepjes van het dansen bij. Als eerbetoon siert hun plaquette nog steeds onze gevel. Wie weet hebben uw ouders ook wel les van hen gehad!

Zo'n 25 jaar geleden hebben wij de dansschool van hen overgenomen. In deze jaren hebben we een uniek lessysteem ontwikkeld waarmee we iedereen snel en doeltreffend het Ballroom en Latin American dansen bijbrengen.

De dansschool is gevestigd in een monumentaal Amsterdams pand. Het pand herbergt twee danszalen, een gezellige bar en onze privé vertrekken. De bar is geruime tijd voor en na de les geopend. Een uitgelezen gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje nader kennis te maken met mede-cursisten! 

Gerard is volledig FDO gediplomeerd (dus zowel ballroom als latin leraar, trainer en coach) en voor het Engelse examen “highly recommended“. Hij is bovendien bevoegd om dansleraren op te leiden. Uiteraard heeft hij in de top van Nederland gedanst, in zowel ballroom als latin bij de amateurs en professionals.

Ook Marianne behoorde in haar competitietijd tot de top van Nederland, eerst als amateur wedstrijddanser en daarna samen met Gerard bij de professionals. Inmiddels heeft zij uitgebreide ervaring in het lesgeven en wordt zij geroemd om haar engelengeduld. Zij heeft naast haar werkzaamheden op de dansschool een logopediepraktijk en gebruikt haar didactische expertise ook bij het ontwikkelen van de op kinderen gerichte danslessen.

Gerard en Marianne Kluver
Gerard en Marianne Kluver

Contact

Tel: +31 (0)20 679 00 71
Email: gerard@kluver.nl

Adres: De Lairessestraat 157
1075 HK Amsterdam

Change Language

Dansschool Kluver